Home » Džematlije » Humanitarna akcija » Još jedna uspješna akcija darivanja krvi

Još jedna uspješna akcija darivanja krvi

U srijedu 17. juna 2020. godine u Omladinskom kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

-Akciji su se odazvale 64 osobe, od čega je njih 47 moglo darivati krv. To je značajan broj prikupljenih doza i s pravom možemo kazati da je akcija protekla uspješno. Darivanje krvi je čin koji naglašava osnovne ljudske vrijednosti – solidarnost, poštovanje, saosjećanje i plemenitost koje su već godinama vodilja našim džematlijama u ovom projektu. Uspješnost akcija koje provodimo to i dokazuju – kazao je koordinator Mumim-ef. Mumić.

Današnjoj akciji su se odazvali tuzlanski imami, uposlenici Medžlisa, džematlije i građani Tuzle.

Medžlis Tuzla u okviru svojih redovnih aktivnosti dva puta godišnje organizuje akcije darivanja krvi. U registru darivalaca Medžlisa Tuzla mnogo je onih koji su na desetine puta darovali krv, stoga su akcije prepoznate kao dobro organizirane, a Medžlis Tuzla kao odličan partner u organizaciji. 

IMG 20200617 112057

Akcija je organizirana u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju tuzlanskoga Univerzitetsko-kliničkog centra. Obzirom na cjelokupnu epidemiološku situaciju akcija darivanja je provedena uz sve preporučene mjere, uz trijažu, fizičku distancu i upotrebu neophodne zaštitne opreme. 

Preuzeto sa: https://medzlistuzla.ba/index.php/vijesti/3881-jos-jedna-uspjesna-akcija-darivanja-krvi?fbclid=IwAR2cq9j-UglyOfZC5mo9Vch8

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*