Home » Džematlije » Humanitarna akcija » Džematska i komšijska solidarnost

Džematska i komšijska solidarnost

Danas, 1. 6. 2020. god. članovi džematskog odbora, džemata Donja Obodnica, su uručili prikupljena novčana sredstva, Nesibu Šabanoviću i njegovoj porodici, kod kojih je 30. 5. 2020. god. izgorio sprat kuće i krov. Sredstva su donirale džematlije, našeg džemata, kao znak džematske i komšijske solidarnosti.

U protela dva dana, članovi džematskog odbora su obišli domaćinstva u naseljima Donja Obodnica, Kamenjaši i Repuševac, gdje je ukupljeno 2 276 KM i 30 eura. Prilog je dalo 119 porodica. Stanovnici Šabana su se samostalno, dobro organizovali, i njihov prilog ne ulazi u pomenuti iznos.

Članovi džematskog odbora Donja Obodnica su odmah nakon zaustavljanja požara, u subotu 30. 5. 2020. god. tražili i dobili saglasnost, za pokretanje akcije prikupljanja dobrovoljnih priloga, od strane Nesiba Šabanovića, Medžlisa Tuzla, Ureda za društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog, a izvršena je i konsultacija sa džematlijama Šabana, u subotu, nakon akšam-namaza, na sastanku, u džamiji u Šabanima.

Molimo Allaha Uzvišenog, da našem džematliji Nesibu Šabanoviću i njegovoj porodici podari strpljivost, a naše džematlije i sve one koji se solidarišu sa porodicom, na bilo koji način, da Allah nagradi svojom nagradom, AMIN!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*