Home » Hor "Medina" » Mektebska nastava » Mektebski kviz: Donja Obodnica III mjesto

Mektebski kviz: Donja Obodnica III mjesto

U Džamiji Kralj Abdullah u četvrtak 21. novembra održan je kviz za polaznike tuzlanskih mekteba.

Učešće u kvizu, koji je jedna od aktivnosti mevludske manifestacije „Stazama Poslanika islama“, uzelo je 14 ekipa i to ekipe Brčanska Malta, Dobrnja 1, Dobrnja 2, Donji Čaklovići, Donja Obodnica, Džamija Kralj Abdullah, Miladije, Moluhe, Plane, Sepetari, Simin Han, Svijetla džamija, Ševar i Šići.

Na samom početku ašere je proučio polaznik mekteba Svijetle džamije Haman Imamović, a polaznica mekteba Simin Han Amina Kunić je premijerno izvela ilahiju „Muhammed uzor najbolji“, za koji je nedavno snimljen i spot.

Okupljenoj djeci, muallimima i roditeljima obratio se glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović koji je istakao značaj mektebske pouke. Svim učesnicima se zahvalio na učešću, a onima koji su postigli najbolje rezultate uputio je čestitke i nagrade.

Takmičari su tokom kviza pokazali zavidan nivo znanja, pa je poredak najboljih bio neizvjestan do samog kraja.

Najbolje znanje na kvizu pokazale su ekipe džemata Sepetari (muallim Esmir-ef. Hasanović) i Džamije Kralj Abdullah (muallimi hafiz dr. Edin-ef. Peštalić i hafiz Ahmed-ef. Rahmanović) koje su usljed izjednačenih rezultate zauzele prvo mjesto. Treće mjesto pripalo je ekipi mekteba Donja Obodnica (muallim Sanel-ef. Hodžić).

Najboljim ekipama uručena su uvjerenja i novčane nagrade. Svim učesnicima uručene su simbolične novčane nagrade.

Na samom kraju, dovu je proučio Memsudin-ef. Gobeljić imam u džematu Moluhe.

Preuzeto sa www.medzlistuzla.ba

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*