Home » Aktivnosti džematskog odbora » Centralna svečanost povodom Nove hidžretske 1441.god.

Centralna svečanost povodom Nove hidžretske 1441.god.

Centralna džematska svečanost povodom Nove 1441. hidžretske godine za područje Medžlisa Tuzla održana je u petak, 30. augusta u džematu Donja Obodnica.

Na samom početku programa riječima dobrodošlice obratio se imam džemata Sanel-ef. Hodžić, dok je prigodnu besjedu o značaju i porukama hidžre govorio profesor u Behram-begovoj medresi Bekir-ef. Šabić.

Okupljenim vjernicima prigodnim riječima i čestitkom obratio se i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Medžlisa Tuzla prof. dr. Amir Karić, kao i velik broj tuzlanskih imama, džematlija i gostiju.
Hor „Gazi Turali-beg“ upotpunio je centralnu svečanost učenjem odlomaka mevludskog spjeva, kolaža salavata i ilahija posebno odabranih za ovu mubarek noć. Učešće u programu uzeo je i hor „Medina“ iz džemata Donja Obodnica.

U toku programa upriličena je i dodjela zahvalnica i vakufnama svima koji su podržali rekonstrukciju imamske kuće u ovom tuzlanskom džematu. Zaslužnim džematlijama zahvalnice i vakufname su uručili predsjednik Karić i glavni imam Huskanović.

Tradicionalno gosti svečanosti budu počašćeni velikom tortom koja se posebno priprema ovim svečanim povodom, a tako je bilo i ovog puta. Polaznici mekteba su obradovani prigodnim paketićima. 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*