Home » Aktivnosti džematskog odbora » Zajednički iftar džemata Donja Obodnica i Avdibašići

Zajednički iftar džemata Donja Obodnica i Avdibašići

U nedjelju 26. 5. 2019. godine organizovan je zajednički iftar u organizaciji džemata Donja Obodnica i Avdibašići. Iftar je organizovan u Društvenom domu u Donjoj Obodnici. Na iftaru je bilo prisutno preko 200 džematlija.

Prediftarski program su izveli polaznici mektebske nastave Donja Obodnica. Prisustne džematlije su u kratkim obraćanjima poselamili imami pomenuta dva džemata Sanel-ef. Hodžić i Sadif-ef.Mahmutović.

Na zadovoljstvo svih prisutnih iftaru je prisustvovao i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, dr. Amir Karić koji se pred iftar obratio džematlijama i uputio ramazansku poruku.

Pored pomenuta dva džemata na iftaru su bili imami i džematlije iz džemata Dobrnja i Lipnica te nekoliko džematlija iz Čaršijske džamije iz Tuzle.

Vrijedi napomenuti da je organizacija iftara bila izvrsna, tako da je pred sami iftar, poslato 26 iftara migrantima u Tuzlu a sve u dogovoru sa Muhamed-ef. Mehanovićem, koordinatorom ispred Medžlisa Tuzla za podršku migrantima.

Ovom prilikom se zahvaljujemo džematijama oba džemata, imamima, članovima džematskih odbora, Savjetu mjesne zajednice, Školskom odboru OŠ ”Breške”, njihovom direktoru, svim donatorima koji su dali veliku podršku organizaciji ovoga iftara.

Molimo Allaha dž. š. nam ovo djelo upiše kao ibadet. AMIN.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*