Home » Hor "Medina" » Predstavljen CD-e dječijih ilahija “Pčelica”

Predstavljen CD-e dječijih ilahija “Pčelica”

U četvrtak 25. aprila 2019. godine u zgradi Gazi Turali-begovog vakufa održana je press konferencija na kojoj je predstavljen CD- e dječijih ilahija pod nazivom „Pčelica“.
Na konferenciji su govorili dr. Emir Džambegović, autor ilahija i Sanel-ef. Hodžić, imam džemata Donja Obodnica.

CD dječijih ilahija „Pčelica“ sadrži devet ilahija u izvedbi mektebskog hora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i hora Behram-begove medrese. Članove mektebskog hora Medžlisa Tuzla čine članovi mektebskog hora “Medina” iz džemata Donja Obodica, kao i polaznice drugih tuzlanskih mekteba. 

Za snimanje vokala, miks i mastering bio je zadužen Dragan Divjak (Studio MAT Tuzla), a dizajn omota potpisuje Alisa Matar Šučurović. Ilahije su izvele Sara Zubčević (1., 5., 6., 8.,9.), Delila Hasanović (2.,7.), Naida Softić (4.) i Amina Hadžimehmedović (3.).

Na ovom CD-u Emir Džambegović se pojavljuje kao cjelovit autor, a za isti potpisuje produkciju, tekstove, muziku i aranžmane u svom studiju.

Predstavljena su i četiri spota. Glavni snimatelj i režiser prvog spota „Abdest“ je najmlađi režiser u BiH Ajas Alispahić – koji je 9. razred. Za preostala tri spota režiju potpisuje autor Džambegović. To su ilahije „Pčelica“, „Priroda“ i „Nauči me“. Tri spota su snimana u obdaništu “Aladin” Tuzla. 

Autor se posebno zahvalio na kreativnosti i strpljenju kojeg su pokazale učiteljice Melika Muharemović pri izradi kostima i koreografije za spotove “Pčelica” i “Abdest”, te djeca koja pohađaju sekciju hifza kod vaspitačice Nermine Berbić koja su uzela učešće u spotu “Nauči me”. Kadrovi za sve spotove su snimani uz članove hora “Medina” džemata Donja Obodnica u toku prethodnog mjeseca ramazana.

Autori spotova su se posebno zahvalili svim učesnicima, a posebno obdaništu Aladin i roditeljima djece kjoji pohađaju pomenuti mekteb na strpljenju koji su pokazali.

Izdavanje CD-a su podržali Muftijstvo tuzlansko, Medžlis Islamske zajednice Tuzla, NovoLab – zubotehnički laboratorij, IPI Akademija Tuzla, Stomatološka ordinacija “Novodent”, Apoteka Ibn Sina, Konoba Sezam-Tenis i Herceg d.o.o.

Preuzeto: www.medzlistuzla.ba

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*