Home » Aktivnosti džematskog odbora » Obilježena mubarek noć lejletu-l-berat u mektebu u Kamenjašima

Obilježena mubarek noć lejletu-l-berat u mektebu u Kamenjašima

Dana 19. 4. 2019. god. u mektebu u Kamenjašima polaznici mektebske nastave, džemata Donja Obodnica, izveli su prigodan program povodom mubarek noći lejletu-l-berat. Ova mubarek noć se od otvorenja mekteba obilježava u ovom dijelu našega džemata.

Na svečanosti su uručene Diplome svršenicima kursa sufare za odrasle, te učenicima iz mekteba. Uručene su Diplome i novčane nagrade učenicima koji su nas predstavljali na ovogodišnjem mektebskom takmičenju na nivou Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Diplome i novčane nagrade je učenicima uručio izaslanik Glavnog imama Memsudin-ef. Gobeljić, imam u džematu Moluhe koji se na kraju programa obratio prigodnim vazom.

Vrijedi istaći da su naši učenici tokom cijele mektebske godine bili stimulisani slatkišima i poklonima koje su naše džematlije donosile, a posebno naglašavamo da su učenici koji su se pripremali za mektebsko takmičenje bili novčano stimulisani nakon što nauče određene sadržaje.

Zahvaljujući Aktivu žena ovom prilikom je bila obezbijeđena zakuska za džematlije koji su bili u prilici ostati nakon programa i nastaviti druženje.


Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*